Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin a vizitat Parlamentul RM

Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin a vizitat Parlamentul RM

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut, astăzi, o întrevedere cu Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin, informează Oficial. 

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor Andrian Candu a apreciat suportul și sprijinul Bisericii în promovarea unităţii europene, spiritului de toleranță și păcii în lume.

„Speakerul s-a referit la o serie de modificări legislative, aprobate de Parlament, în vederea promovării valorilor familiei. Este vorba despre acordarea concediului paternal, aplicarea pedepselor mai dure pentru violența în familie, aprobarea unui pachet social care permite familiilor tinere cumpărarea unei locuințe etc. În context, Președintele Parlamentului a subliniat importanța toleranței și respectului pentru toți membrii societății. La rândul său, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun a salutat modificările legislative aprobate de Parlament în promovarea valorilor familiei și a îndemnat clasa politică la unitate și activitate comună pentru binele cetățenilor.  Discuțiile au vizat și activitatea desfășurată de Biserica Romano-catolică din Republica Moldova, atât pe tărâm religios, cât și în domeniile educaţiei, umanitar, social, de recuperare a persoanelor victime ale traficului de fiinţe umane, de acordare a asistenţei pentru categoriile defavorizate ale populaţiei”, se spune în comunicat.

Totodată, aflat pentru prima dată în Republica Moldova, Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin a semnat în Cartea de onoare a Parlamentului și a vizitat sala de ședințe plenare.

De menținat că, relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Statul Vatican au fost stabilite în 1993. În acest an, Biserica Romano-catolică din Republica Moldova marchează 25 de ani de la înfiinţarea primelor structuri în țară.

Mihaela Rotari

Share