Președintele Dodon, la discuții cu Secretarul de Stat al Sfîntului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin

Președintele Igor Dodon a avut, astăzi, o întrevedere cu o delegație din Vatican, condusă de Secretarul de Stat al Sfîntului Scaun, Eminența Sa, Cardinalul Pietro Parolin, informează Oficial. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că a mulţumit oaspeţilor pentru participare la Congresul Mondial al Familiei, menţionînd comunitatea valorilor pe care le împărtășim, în special cele familiale.

„În acest context, l-am informat pe Secretarul de Stat al Vaticanului despre decizia mea de a declara anul 2019 – Anul Familiei în Republica Moldova. Am subliniat că această iniţiativă este susținută de majoritatea populaţiei ţării noastre. De asemenea, am exprimat recunoştinţă Papei de la Roma Francisc pentru ospitalitatea cu care am fost primit în cadrul vizitei mele la Vatican, în noiembrie, 2017. Am exprimat gratitudine Sfîntului Scaun pentru că a fost receptiv la solicitarea părţii moldoveneşti şi a oferit credincioșilor noștri, care locuiesc în Italia, posibilitatea de a-şi organiza ceremoniile religioase în bisericile din această ţară”, a scris Dodon.

Mihaela Rotari

Share