Secretar de stat, despre reforma pensiilor: Este una necesară, care a fost important de realizat

Secretar de stat, despre reforma pensiilor: Este una necesară, care a fost important de realizat

Reforma pensiilor a fost analizată, astăzi, în cadrul unei ședințe a clubului de presă al Guvernului, informează Oficial.

Mircea Buga, consilier principal în domeniul sănătăţii al Prim-ministrului, a vorbit despre unele facilități. „Valorizarea va fi efectuată din oficiu, respectiv nu trebuie ca fiecare persoană să se deplaseze la casele teritoriale”, a precizat el.

În același timp, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nelea Rusu, s-a referit la scopul reformei din domeniu. „Este o reformă complexă, ce a vizat toate componentele sistemului de pensionare. Scopul reformei a fost de a asigura un sistem de pensii echitabil, de a avea aceeași formulă de calcul pentru peroanele asigurate, indiferent de funcția avută de acea persoană. Este o reformă necesară, care a fost important de realizat”, a declarat ea.

Totodată, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale a Republicii Moldova, Laura Grecu, a comunicat despre rolul instituției conduse de ea. „Casa Națională de Asigurări Sociale este instituția responsabilă de această reformă. Această etapă s-a realizat mai devreme decât a fost preconizată”, a conchis ea.

De menționat că, începând de astăzi, pensiile pentru aproape 95 de mii de persoane vor crește.

Mihaela Conovali 

Share