Se analizează posibilitatea de a reduce folosirea telefoanelor în școli și în locurile de agrement din Chișinău

Se analizează posibilitatea de a reduce folosirea telefoanelor în școli și în locurile de agrement din Chișinău

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a solicitat de la colegi gândirea și elaborarea unor programe interactive pentru a motiva copiii, adolescenții, tinerii, să iasă din jocurile online, comunicarea din telefoane și trecerea la interacțiunea reală, relațiile dintre semeni, părinți-copii, copii-profesori fiind foarte importantă pentru dezvoltarea multilaterală a acestora, transmite OFICIAL.

Ceban spune că se analizează posibilitatea de a reduce folosirea telefoanelor în școli și în locurile de agrement din Chișinău.

„Împreună cu reprezentanții HORECA ne propunem instituirea unei reduceri la meniul comandat celor care lasă telefoanele pe perioada aflării în local. Toate ideile, concepțiile și soluțiile ingenioase vor fi incluse într-un program orientat în acest sens. Direcția Educație, împreună cu Centrul municipal de tineret, urmează să lanseze un concurs al ideilor, iar în scurt timp ne dorim implementarea acestora”, spune Ceban.

Unele din ideile de moment sunt: organizarea excursiilor la diferite întreprinderi și locații, organizarea lecțiilor în aer liber, comunicarea cu profesioniști din diferite domenii ca: artă și cultură, matematică, dezvoltare personală, sport, biologie, chimie sau oricare altul care ar interesa tinerii.

Cristina Parfeni

Share