Primăriile ar putea avea competențe în procesul de administrare a rutelor de pasageri

Primăriile ar putea avea competențe în procesul de administrare a rutelor de pasageri

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze a avut o ședință online cu reprezentanții CALM privind activitatea transportului de pasageri, transmite OFICIAL.

Deputatul spune că primarii sunt nemulțumiți de activitatea transportului de pasageri și doresc sa fie implicați în procesul de deschidere și prelungire a curselor de pasageri, să participe în procesul concursurilor de atribuire a rutelor de pasageri, să participe în procesul stabilirii clasei de confort a unității de transport, își doresc liberalizarea domeniului pentru o concurență sănătoasă.

„Totodată primarii își doresc să ofere facilități unor categorii de locuitori. Astfel mesajul primarilor este ca autoritățile centrale să le permită să ajute membrii comunității pentru a beneficia de servicii de transport mai calitative și la preț mai redus”, spune Petru Frunze.

De asemenea, va fi convocată încă o ședința de lucru cu reprezentanții ministerului de resort pentru a definitiva o inițiativă legislativă pentru a liberaliza domeniul transportului de călători și a oferi primăriilor competențe în procesul de administrare a rutelor.

„Primăriile vor putea să-și doteze parcurile cu unități de transport pentru a efectua curse și suntem convinși ca primăriile vor oferi cele mai mici prețuri pentru servicii și nu vor santaja locuitorii ca dacă nu achită un tarif mai mare vor suspenda activitatea”,mai spune deputatul.
El spune că domeniul transportului de pasageri va fi liberalizat.

„Guvernele precedente au instituit monopol în activitatea transportului de pasageri,  toate rutele bune au fost concentrate în mâinile a câtorva agenți economici și din această cauză avem această situație neplăcută în transportul de pasageri.

În curând vom liberaliza domeniul dar mai este de muncit pentru a identifica cele mai bune soluții.

Cetățenii trebuie sa beneficieze de servicii decente de circulație și acest obiectiv poate fi atins doar prin o buna colaborare dintre autoritățile centrale, autoritățile locale și agenții transportatori care pun accent pe calitatea serviciilor prestate”, mai spune Frunze.

Cristina Parfeni

Share