Satul Peresecina din raionul Orhei se va putea mândri cu un parc modern, amenajat la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”

Satul Peresecina din raionul Orhei se va putea mândri cu un parc modern, amenajat la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”

Un parc frumos, cu o suprafață de 24 de ari, cu havuzuri, locuri de joacă, bănci pentru odihnă și multe flori, este amenajat în satul Peresecina, raionul Orhei, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”. Este vorba despre parcul central „Aleea sătenilor căzuți pentru integritate și independență”, situat în preajma Liceului teoretic „Alexandru Donici”. Lucrările de reconstrucție și reamenajare a parcului se află pe ultima sută de metri. Localnicii sunt foarte bucuroși că vor avea un loc de relaxare și odihnă.

„Suntem foarte mulțumiți de ceea ce se construiește în centrul localității. Vom veni cu copiii, nepoții în acest parc. Seara ne vom plimba. Începutul e bun, așteptăm să se încheie lucrările, le dorim succes”, a spus o locuitoare a satului Peresecina.

„Havuzurile, terenurile de joacă îi vor atrage pe copii. Nu toți au posibilitatea să-i ducă pe copii la oraș pentru a se distra. Suntem foarte bucuroși pentru acest proiect, motiv pentru care suntem recunoscători”, a spus o altă femeie din Peresecina.

Costul total al lucrărilor de modernizare a parcului se ridică la aproximativ 3,5 milioane de lei. Cei mai mulți bani, aproape trei milioane de lei, au fost alocate de Consiliul Raional Orhei și aproximativ 600 de mii de lei – din bugetul local. Directorul companiei care se ocupă de implementarea proiectului, Ion Secrieru, a menționat că parcul va fi unul cum localitatea nu a mai avut vreodată.

„Lucrările se desfășoară conform graficului. În prezent, se lucrează la construcția havuzurilor, urmează instalarea echipamentelor necesare, după care vor fi construite terenuri de joacă, se va amenaja teritoriul, se vor planta flori etc.”, a afirmat Ion Secrieru.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, susține că autoritățile raionale au planuri mari pentru satul Peresecina și că, pe lângă amenajarea parcului, vor fi implementate și alte proiecte importante pentru localnici.

„Parcul este dedicat victimelor conflictului armat de la Nistru, din 1992. Consiliul raional Orhei a alocat aproximativ trei milioane de lei pentru ca acest parc să-și recapete importanța de altădată și să fie un obiectiv de importanță publică socială pentru Peresecina, cel mai mare sat din raionul Orhei. În scurt timp, vom da în exploatare acest obiectiv important. Tot la Peresecina, ne propunem să construim un teren de minifotbal, să efectuăm lucrări de reparații la școala din localitate. Pentru noi, satul Peresecina reprezintă o prioritate”, a menționat Dinu Țurcanu.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a accentuat că investițiile în amenajarea zonelor verzi ale localităților reprezintă o prioritate pentru el și echipa sa.

„Spațiile verzi, zonele de agrement aduc multe beneficii unei localități, viitorului acesteia, și au rol benefic asupra calității vieții oamenilor. Prin urmare, pentru mine și echipa Partidului „ȘOR” amenajarea zonelor naturale, a parcurilor, construirea terenurilor de joacă pentru copii reprezintă o prioritate. Iată că și parcului central din satul Peresecina i-a venit rândul să fie modernizat și amenajat așa cum se cuvine. În scurt timp, părinții cu ai lor copii, vârstnicii și toți ceilalți localnici vor avea unde să-și petreacă timpul liber cu nepoții, să se odihnească pe o bancă, după o zi istovitoare de muncă, sau unde să socializeze. Toate localitățile din țara noastră trebuie să aibă condiții decente de trai pentru toate categoriile de cetățeni. Pentru a realiza lucruri frumoase, trebuie să fim uniți, pentru că astfel suntem mai puternici și avem mai mari șanse pentru a asigura o viață mai bună comunităților noastre”, a adăugat Ilan Șor.

La inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, mai multe parcuri și zone de agrement din localitățile din raionul Orhei au fost amenajate. De asemenea, a fost modernizat cel mai vechi parc din municipiul Orhei – Parcul Ivanos. Tot în raionul Orhei, echipa Partidului „ȘOR” a construit peste 70 de terenuri de joacă pentru copii.

Share