Pedro Sanchez: Spania este alături de Republica Moldova

Pedro Sanchez: Spania este alături de Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a susținut o conferință de presă împreună cu Președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, care se află în vizită oficială în Republica Moldova – prima vizită a Președintelui Guvernului spaniol în țara noastră, informează OFICIAL.

Maia Sandu a spus că a discutat cu Pedro Sanchez despre relațiile bilaterale, aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova, războiul din regiune, criza refugiaților și asistența primită de țara noastră.

Șeful statului a spus că Republica Moldova e interesată de dezvoltarea unor noi proiecte, dar și de atragerea investițiilor în diverse domenii. De asemenea, a mulțumit Guvernului Spaniei pentru ajutorul umanitar și financiar oferit.

Pedro Sanchez s-a declarat onorat să se afle în Republica Moldova, la 30 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. El a spus că și-ar fi dorit ca vizita să fie în context de pace, însă, din păcate, situația este alta și una dintre cauzele vizitei e războiul din Ucraina.

„Sunt aici pentru a transmite un mesaj puternic de susținere autorităților și cetățenilor Republicii Moldova. Spania este alături de Republica Moldova. Guvernul Spaniei este deschis să ajute Republica Moldova cu tot ce poate ca să fie depășită această situație dificlă”, a declarat el.

Președintele Guvernului Regatului Spaniei a anunțat și că „va fi deschis un oficiu diplomatic la Chișinău” pentru consolidarea relațiilor bilaterale.

Share