„Săptămâna Memoriei”, campanie anunțată de PUN

„Săptămâna Memoriei”, campanie anunțată de PUN

Șefia Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, astăzi – în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre lansarea campaniei „Săptămâna Memoriei”, informează OFICIAL.

„Lunile iunie și iulie sunt de un dramatism și o încărcătură deosebită în istoria românilor. În acest interval de timp s-au desfășurat evenimente care au marcat definitiv soarta poporului român de pe ambele maluri ale Prutului. Este vorba despre 4 evenimente istorice: 12-13 iunie 1941 Primul val al deportărilor staliniste, 22 iunie – 26 iulie 1941 – Operațiunea de eliberare a Basarabiei de sub ocupația sovietică, 28 iunie 1940 – Ziua ocupației sovietice a Basarabiei, și 5-6 iulie 1949 – Cel de-al doilea și cel mai mare val al deportărilor staliniste”, a spus Țîcu.

Potrivit liderului, campania se va desfășura în perioada 28 iunie – 6 iulie a fiecărui an. „Va fi o campanie pe care o vom organiza anual. Cetățenii Republicii Moldova, dar și ai României, care au avut tangență cu evenimentele descrise mai sus, vor putea posta istoriile familiilor lor însoțite de poze, înregistrări video, documente și mărturii”, a adăugat Țîcu.

În acest fel, Octavian Țîcu a mai spus că se va oferi 3 premii pentru cele mai originale postări. „Premiile sunt 3 cărți”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share