Apelul Maiei Sandu către partidele parlamentare, în contextul cazurilor de COVID-19

Apelul Maiei Sandu către partidele parlamentare, în contextul cazurilor de COVID-19

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în contextul numărului de cazuri noi de COVID-19, vine cu un apel către partidele parlamentare să convoace, la Parlament, cei mai buni epidemiologi, medici și specialiști din Moldova, care împreună cu actuala conducere a Ministerului Sănătății, să vină cu unele măsuri urgente, informează OFICIAL.

„Astăzi trebuie să venim cu acțiuni imediate ca să oprim acest virus care ne omoară oamenii și medicii. Numărul record de cazuri noi de COVID-19 anunțat ieri a șocat întreaga societate! Din păcate, Moldova este pe primul loc în Europa și în top 10 la nivel mondial într-un clasament trist al celor mai multe cazuri noi raportate la numărul de locuitori. Este clar că 3 luni de restricții, 3 luni de sacrificii economice și sociale enorme, au fost în zadar, pentru că lucrurile au fost prost gestionate. Guvernul este total depășit de situație și a pierdut contactul cu realitatea”, a scris lidera, pe Facebook.

În același timp, Sandu a declarat: „Președintele, Prim-ministrul sau măcar Ministrul Sănătății trebuiau să-și dea demult demisia! Când nu te descurci, pleci! Când numărul de decese și îmbolnăviri crește din cauza acțiunilor tale, te oprești! Este o tragedie pentru întreaga țară că acțiunile guvernării se fac din dorința lui Dodon de a câștiga niște alegeri, și nu pentru viața și sănătatea oamenilor”.

În acest fel, lidera PAS s-a adresat: „Vin cu un apel către partidele parlamentare să convoace imediat la Parlament cei mai buni epidemiologi, medici și specialiști din Moldova, care, împreună cu actuala conducere a Ministerului Sănătății, să vină cu măsuri urgente cu efect imediat. Deja am luat legătura cu câțiva specialiști și sunt gata să muncim împreună pentru depășirea crizei lăsând la o parte animozitățile politice… Azi vreau să îndemn toată lumea, inclusiv politicienii, la responsabilitate individuală! Haideți să respectăm distanța socială, să purtăm măști, să evităm locurile aglomerate și să ne informăm doar din surse credibile! Haideți să ne ajutăm unii pe alții să supraviețuim”.

Mihaela Conovali

Share