Șalaru, după decizia PL: Nu am de gând să…

Șalaru, după decizia PL: Nu am de gând să…

După ce Biroul Politic al Partidului Liberal (PL) şi-a retras susţinerea pentru ministrul Apărării, Anatol Şalaru, ministrul a venit cu o reacție și a dezvăluit motivele care stau la baza deciziei Biroului. Într-o postare pe o reţea de socializare, Anatol Şalaru a declarat că, „Biroul politic al Partidului Liberal, la solicitarea lui Mihai Ghimpu, a decis să-i retraga sprijinul politic folosind pseudo-argumente (și acelea inventate)”. 

„În realitate, motivul retragerii sprijinului politic îl constituie faptul ca am solicitat o analiză pertinentă a rezultatului alegerilor și a motivului pentru care Partidul Liberal a ajuns la nici 2%. Deasemenea, am solicitat convocarea congresului în care să fie pusă în discuție situația partidului. Obiectiv, clar și transparent. Era normal ca Mihai Ghimpu, după un astfel de rezultat care ne-a trimis la jumătate din marja de eroare a sondajelor, să-și depună mandatul de președinte și să accepte convocarea congresului și alegerea unei noi conduceri”, a explicat liberalul.

Totodată, Anatol Şalaru a menţionat că, situația actuală a partidului este una dezastruoasă.

„Partidul Liberal s-a transformat într-un SRL administrat după bunul plac al domnului Președinte. Partidul Liberal are nevoie de reconstrucție, Partidul Liberal are nevoie de noi lideri, dacă nu, riscăm să ajungem în coșul de gunoi al istoriei”, a punctat el.

Şalaru a mai spus că, în calitate de ministrul al Apărării, a facut tot posibilul să apropie Republica Moldova de NATO și de partenerii de dezvoltare.

„Cred că rezultatele s-au văzut: pentru prima dată în istorie, Republica Moldova a făcut parte din declarația finală a unui summit NATO; deschiderea Oficiului de Legătura NATO la Chișinău; demararea creării coridorului verde pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria; demararea reformei și reformatării Armatei Naționale; interoperabilizarea Armatei Naționale cu armatele țărilor NATO. Acestea sunt câteva din lucrurile pe care le-am făcut și sunt hotărat să le continui. Se pare că aceste lucruri au deranjat”, a precizat ministrul.

Potrivit lui, este un paradox, că alături de Igor Dodon și Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu este cel de-al treilea președinte care vrea demiterea sa de la Ministerul Apărării. „Nu am de gând să părăsesc partidul pe care l-am fondat și pentru care am luptat. Punct”, a conchis Şalaru.

Doina Secrieru

Share