PL: Decizia în privința lui Anatol Șalaru este una conforma statutului partidului

PL: Decizia în privința lui Anatol Șalaru este una conforma statutului partidului

Partidul Liberal (PL) a venit cu mai multe precizări în urma ședinței Biroului Politic al formațiunii, în cadrul căruia au participat și deputații și miniștrii PL și s-a decis retragerea susținerii pentru ministrul Apărării, Anatol Șalaru.

Potrivit unui comunicat de presă, la ședință s-a discutat și „comportamentul nestatutar al Dlui Anatol Șalaru, în raport cu Partidul Liberal din ultimele 3 luni”.

„Mai mulți deputați și Președinți ai Organizațiilor Teritoriale au relatat cu lux de amănunte încercările și presiunile exercitate de Dnul Anatol Șalaru pentru a destrăma Fracțiunea Partidului Liberal din Parlament și partidul, unora li s-a propus bani și diferite favoururi. Au fost abordați și primari ai PL. Dnul Anatol Șalarul nu a avut curajul să recunoscută acțiunile întreprinse de Dlui, a spus că doar a vorbit cu mai mulți colegi despre convocarea unui congres extraordinar. Fiind întrebat de ce nu a a abordat subiectul la ședințele biroului polic, acesta s-a eschivat de la un răspuns ”, se spune în comunicatul PL.

Totodată, Biroul Politic afirmă că, în aceste trei luni, Anatol Șalaru a coordonat mai multe articole  „în care erau denigrate persoane publice din Partidul Liberal, acțiuni documentate și probate, inclusiv din mai multe surse”. De asemenea, liberalii mai spus că Anatol Șalaru în ultimele 2 luni ar fi avut o strategie de PR comună cu Igor Dodon.

„Decizia din această seară a Biroului Politic al PL, nu a fost deloc ușoară, este una conforma statutului partidului și o acțiune de a preveni un nou ”aprilie 2013””, a conchis PL.

Doina Secrieru

Share