Șalaru – demis oficial! Iată cine trebuie să vină în loc, potrivit președintelui RM!

Șalaru – demis oficial! Iată cine trebuie să vină în loc, potrivit președintelui RM!

Președintele RM a semnat, astăzi, „decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru”.

„Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual”, a scris șeful statului pe o rețea de socializare.

Igor Dodon a reamintit că, „acest ministru este cel care a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, care nu poate fi calificată altfel decît o provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unionist”.

„Toate aceste lucruri sînt incompatibile în mod categoric cu atribuțiile funcționale ale unui ministru în domeniul apărării al unui stat independent și suveran, care are specificate clauze clare în Constituție cu privire la neutralitate”, a mai spus Dodon.

Președintele a mai spus că,  „acestei persoane i-au fost în repetate rînduri aduse acuzații grave în ceea ce ține de prejudicierea patrimoniului în valoare de zeci de milioane de lei Ministerului Apărării, bugetului public național, prin vînzarea munițiilor, tranzacții dubioase cu armament și bunuri materiale aflate la balanța ministerului Apărării”.

„Sînt de părerea că în funcția de ministru al Apărării trebuie să vină o persoană profesionistă, onestă și devotată statului Republica Moldova”, a precizat președintele.

Doina Secrieru

 

Share