Salarii mai mari cu 8 mii de lei pentru miniștri! Ion Ceban: Între timp, ceea ce au făcut cu primăriile din toată țara este o bătaie de joc

Salarii mai mari cu 8 mii de lei pentru miniștri! Ion Ceban: Între timp, ceea ce au făcut cu primăriile din toată țara este o bătaie de joc

„„Sărmanii” miniştri îşi vor mări salariile de anul viitor cu 8 mii de lei, astfel, salariul de referință va fi de 28 de mii de lei. Sumele se ridică substanțial în urma diferitor suplimente și prime. E mare bucurie în familiile miniștrilor de la PAS. Dar nu știu de unde iau salariile. Între timp, ceea ce au făcut cu primăriile din toată țara este o bătaie de joc”. Declarațiile au fost făcute de primarul capitalei, Ion Ceban, președinte al Partidului Mișcarea Alternativă Națională, informează OFICIAL. 

Potrivit primarului, Guvernul a obligat primăriile să majoreze salariile funcționarilor cu 1300 de lei, fără ca să aloce bani din bugetul de stat.

„Primăria Chișinău are circa 8000 de funcționari publici, iar suma pe care trebuie să o alocăm suplimentar pentru salarii este de 158 de milioane de lei.

Am propus ca o parte din aceşti bani să fie compensaţi de guvern sau să ni se aloce bani din fondul rutier, dar nicio soluţie nu a fost acceptată. Asta în condiţiile în care plata la facturi a crescut de câteva ori şi plata pentru întreținere este exagerată”, a menționat el, adăugând: „Cred că guvernarea vrea intenţionat să falimenteze unele primării din țară, prioritar Primăria Chişinău.”

Ion Ceban, în context, a spus: „Cu toate regretele, vom fi nevoiți să scoatem cumulurile și performanțele de la salarii, deoarece nu s-au oferit bani de la Guvern pentru majorări și trebuie să putem acoperi aceste cheltuieli. Înțeleg că oamenii din Primărie vor pleca, pentru că în final vor primi mai puțin, pentru că trebuie să facem o balansare la buget. Trebuie să-i spunem mulțumesc PAS-ului pentru această bătaie de joc.”

„Totul pe ce pun mâna acești oameni, se distruge.

Au făcut anunțuri populiste despre majorări de salarii, dar nu au dat niciun bănuț pentru nimic”, a conchis edilul.

Share