Ruslan Verbițchi: Legea electorală a PAS-ului de majorare a salariilor bugetarilor cu 1300 de lei nu a făcut decât să-i sufle în pânze lui Ion Ceban

Ruslan Verbițchi: Legea electorală a PAS-ului de majorare a salariilor bugetarilor cu 1300 de lei nu a făcut decât să-i sufle în pânze lui Ion Ceban

Consilierul municipal Ruslan Verbițchi spune că actuala guvernare folosește aceleași scheme electorale ca și guvernările precedente referindu-se la majorarările de salariu promise pe seama primăriilor, informează OFICIAL. 

Verbițchi afirmă că acest lucru se numește „voi dați din coate, roadele le vom culege noi”.

„…iar oamenii rămân umiliți de promisiuni și refuzuri. După logica PAS-ului ei ar trebui să se supere pe cei care nu le dau, nu pe cei care au formulat intenția legală de a le oferi vremuri bune. Doar că, angajații din administrațiile publice locale cunosc foarte bine situația pe interior și că nu există resurse financiare necesare pentru majorări. Nu că ei nu le-ar merita, ci pentru că nu-i de unde, iar alegerile locale ar putea fi cu „surprize-surprize” pentru guvernanți”, spune Verbițchi.

Totodată, el spune că în Chișinău, PAS urmărește vendete politice cu primarul Ceban, dar suferă, în schimb, bugetarii și angajații instituțiilor subordonate Primăriei.

„Legea electorală a PAS-ului de majorare a salariilor bugetarilor cu 1300 de lei nu a făcut decît să-i sufle în pânze lui Ion Ceban.

Acesta și-a anunțat angajații că le achită majorarea stipulată de lege, dar le scoate toate premiile și reziliază toate contractele de muncă prin cumul, iar asta înseamnă, pentru el, economii cu mult mai mari decît suma oferită ca majorare angajaților la indicația PAS”, mai spune consilierul.

Alesul local spune că Ceban își asigură gaura din buget de 300 de milioane de lei, iar PAS-ul care a urmărit intenția de a-l pune în impas, nu a făcut decât să-l ajute să-și rezolve problemele financiare.

„Lovitura electorală fiind aplicată în realitate angajaților simpli, care pentru 1300 de lei au pierdut sporuri salariale de 3000 de lei și contracte prin cumul care le asigura încă o jumatate de salariu.

Cele doua tabere au un mesaj electoral comun pentru cetățeni: Денег нет но вы держитесь”, mai spune Verbițchi.

Share