Ruslan Verbițchi – cu o sesizare la CNA pe numele primarului Ion Ceban: De câteva luni, primarul Ion Ceban…

Ruslan Verbițchi – cu o sesizare la CNA pe numele primarului Ion Ceban: De câteva luni, primarul Ion Ceban…

Consilierul muncipal, Ruslan Verbițchi, a depus o sesizare la CNA pentru a fi pornit un proces penal pe numele primarului Ion Ceban, pentru abuzul de putere și serviciu, pentru folosirea intenționată a unei persoane publice a situației de serviciu, dacă aceasta a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice, informează OFICIAL.

Potrivit consilierului, de câteva luni, primarul Ion Ceban dă indicații Executivului să nu participe la ședințele CMC.

„Astfel, se boicotează activitatea aleșilor locali, prin anularea de pe ordinea de zi a tuturor proiectelor de decizie legate de interesele locuitorilor municipiului Chișinău.

Politizarea chestiunilor ce țin de administrarea publică locală este o practică feudală care nu mai poate fi tolerată în prezent, într-o Europă contemporană, în spațiul căreia primarul general călătorește în scopuri de a dezvolta parteneriate și a efienticiza procesul administrativ la standarte înalte.

Republica Moldova a obținut statut de candidată pentru aderarea la UE, iar sadismul febrei electorale atât la nivel local, cât și central, trebuie să înceteze pentru că nu se pot înscrie sub nicio formă în agenda de aderare”, spune Ruslan Verbițchi.

Share