Ruslan Verbițchi: Ce se întâmplă când justiția e șchioapă și oarbă, și nu e în toate facilitățile sale vitale de aplicare a legii?!

Ruslan Verbițchi: Ce se întâmplă când justiția e șchioapă și oarbă, și nu e în toate facilitățile sale vitale de aplicare a legii?!

Consilierul municipal Ruslan Verbițchi, se întreabă care este garanția și certitudinea, că nu Cavcaliuc este acel care l-ar fi șantajat sau cumpărat pe ofițerul Silvian Popov să renunțe la primele depoziții făcute în fața anchetatorilor și să se mascheze în victimă a justiției comenzile căreia le-a executat în trecut, OFICIAL. 

Verbițchi menționează că aceste persoane prind la curaj și încearcă să scape de justiție prin diverse combinații.

„Ce se întâmplă când justiția e șchioapă și oarbă, și nu e în toate facilitățile sale vitale de aplicare a legii?!
Pitbullii de genul fostului șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, care îndeplineau comenzile grupului criminal al lui Plahotnuc, prind la curaj și încearcă să scape de pedeapsă prin „combinații” la care ei au luat cel putin un doctorat și au făcut „studiu experimental” în trecut, devenind „docenți” în materie în perioada lor de glorie.

Ofițerul Silvian Popov a declarat că ar fi depus declarații mincinoase împotriva fostului adjunct IGP, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul meu și al colegului Gheorghe Petic și a spus că nu îl cunoaște pe Cavcaliuc la indicațiile căruia a îndeplinit comenzile. Mai mult, individul a mers mai departe și a depus și o sesizare la Procuratură pe numele fostului procuror PCCOCS Dumitru Răileanu și fostul angajat al Direcției 5 a IGP a MAI Ion Cojocaru, cerând ca acestia să fie trași la răspundere pentru că au reușit să demonstreze că dosarul în care am fost vizat, a fost fabricat de oamenii lui Plahotniuc, pentru care devenisem o persoană incomodă în timpul protestelor”, spune Verbițchi.

Potrivit lui, acest lucru se întâmplă pentru că cei doi procurori nu se mai află în sistem și din punctul de vedere al lui Cavcaliuc, e mai ușor de răzbunat pe ei.

„În al doilea, contrar așteptărilor, justiția și procuratura pe timpul guvernării postoligarhice nu este chiar așa de intransigentă și punitivă precum s-au așteptat la începuturi hoții și infractorii fugari. Și ei au hotărât să mai facă niște „combinații” , poate „people havaiet”, ținând cont de lupta dintre clanurile de la Procuratură, anarhia din societate și șocul dezamăgirilor cauzate de promisiunile electorale. „Combinația” se numește „ te dezici de declarațiile făcute în fața procurorilor, spui că ai fost șantajat și că m-ai calomniat fiind presat de justiția independenă din timpul vremurilor bune”.

1. Aplici o lovitură politică de magine actualei guvernării
2. Te prefaci victimă a sistemului și beneficiezi conform legii, de aceleași căi procedurale de apărare ca și adevăratele victime cărora le-ai organizat în trecut scheme, creând confuzie”, spune consilierul.

De asemenea, el spune că se vede clar că cetățeanul care prezintă depoziții nu pare a fi un personaj intimidat, ci mai degrabă unul care colaborează cu ancheta și care își divulgă complicii și comanditarii în speranța că i se va mai „tăia” din pedeapsă.

„În acest context, care este garanția și certitudinea, că, de fapt, anume Cavcaliuc l-ar fi șantajat sau cumpărat pe ofițerul Silvian Popov să renunțe la primele depoziții și să se mascheze în victimă a justiției comenzile căreia le-a executat în trecut?”, se întreabă consilierul.

Share