Marina Tauber: Campania de strângere a semnăturilor privind achitarea de către Guvern a facturilor cetățenilor va începe luni

Marina Tauber: Campania de strângere a semnăturilor privind achitarea de către Guvern a facturilor cetățenilor va începe luni

Campania de colectare a semnăturilor din partea cetățenilor, pentru a obliga Guvernul Gavrilița să plătească integral facturile pentru resursele energetice ale populației, va începe luni, în toată țara. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care face parte din „Mișcarea Pentru Popor”, lansată în 3 februarie, cu scopul de a sprijini cetățenii moldoveni în perioada de criză.

„Ne propunem să adunăm cel puțin un milion de semnături din partea cetățenilor sau chiar mai mult. Cu aceste semnături vom merge la Guvern, care trebuie să decidă ce va face mai departe. Dacă vor refuza să achite facturile oamenilor, vor trebui să răspundă nu fața noastră, ci în fața tuturor oamenilor care vor semna pentru această inițiativă. Noi vom continua să luptăm. Nu putem sta deoparte și aștepta în zădar. În calitate de partid și lider al opoziției, suntem obligați să acționăm, nu putem sta cu mâinile în sân și să nu facem nimic. Oricum obții niște rezultate. Noi continuăm să credem că alegerile parlamentare și prezidențiale sunt posibile”, a menționat Marina Tauber, în cadrul emisiunii „Tema” de la postul Primul în Moldova.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR” a accentuat că „Mișcarea Pentru Popor” nu luptă pentru putere, ci este o nouă încercare de a purta un dialog constructiv cu cetățenii.

„Noi cerem lucruri cât se poate de reale. Guvernul are bani pentru a achita sau compensa integral facturile pentru gaze, energie termică și electrică ale cetățenilor, pentru trei luni de iarnă, din miliardele pe care le-a primit de la partenerii de dezvoltare. Dacă va fi necesar, partenerii internaționali vor oferi suplimentar bani în acest scop. Lunile decembrie, ianuarie și februarie sunt cele mai complicate pentru cetățeni. Plângerile privind facturile exagerat de mari nu vin din partea Partidului „ȘOR”, ci din partea cetățenilor”, a adăugat Tauber.

Potrivit Marinei Tauber, Republica Moldova trece acum prin cea mai profundă criză social-economică, de la proclamarea independenței, iar vinovați de această situație sunt reprezentanții actualei guvernări. Deputatul Marina Tauber este convinsă că toți cei care au comis ilegalități vor răspunde pentru toate fărădelegile.

„Toți cei care încalcă legea și care consideră că ordinele Maiei Sandu, ale lui Sergiu Litvinenco sau ale altora sunt cele mai importante, trebuie să înțeleagă că Penitenciarul nr. 13 este deschis pentru toți. Toate legile care nu funcționează în prezent vor funcționa când se va schimba puterea”, a accentuat Marina Tauber.

Din „Mișcarea Pentru Popor” fac parte aleși locali, activiști civici, reprezentanți ai mai multor partide politice, printre care și Partidul „ȘOR”. Reprezentanții „Mișcării Pentru Popor” fac apel către societatea civilă și întreaga clasă politică, indiferent de culoarea sau orientarea externă, să sprijine și să se alăture acestei inițiative sociale.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:

Share