Ruslan Codreanu: „Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO. După cum am spus, noi nu ne oprim”

Ruslan Codreanu: „Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO. După cum am spus, noi nu ne oprim”

Ex-primarul interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, candidat neînregistrat în cursa pentru șefia capitalei, susține că Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ruslan Codreanu a scris că lucrează la cererea pentru CEDO.

„Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO. După cum am spus, noi nu ne oprim.

1️⃣ Toți experții în alegeri au recunoscut că am fost scos ilegal din cursă.
2️⃣ Există deja rapoarte internaționale și a societății civile pe acest subiect.
3️⃣ Misiunile Internaționale de Monitorizare a alegerilor (Consiliul Europei, ENEMO) au constat că mi-a fost refuzată înregistrarea atât mie, cât și altor independenți, din cauza unor erori formale minore și a unor interpretări variate ale legii.  Împreună cu cei 3 avocați care m-au ajutat până acum, lucrăm la cererea pentru CEDO. Eu le mulțumesc încă o dată pentru toată munca depusă de până acum. Și mă simt onorat că își fac timp pentru cazul meu pro-bono. Și dacă tot reforma justiție este atât de trâmbițată de actuala guvernare, ca cetățean îmi apare o întrebare – împotriva judecătorilor care au pronunțat sentințe pierdute la CEDO se iau careva măsuri? Dacă tot avem peste 350 dosare pierdute, avem poate și un top a judecătorilor care au acționat cu rea credință și neglijență, la ordine politice, când au pronunțat sentințele? Statul ce face cu ei? A răspuns cineva pentru milioanele pierdute la CEDO?”, a scris el.

Totodată, Codreanu a menționat că Moldova a pierdut și va pierde dosare într-o veselie la CEDO.

„Pe nimeni văd că nu deranjează acest fapt – nici pe autorități, nici pe judecători și nici actuala alianță care nu schimbă nimic. Sistemul judecătoresc continuă să fie selectiv și subordonat clasei politice. Dar toți dorm liniștiți – din cursă am fost scos, jocurile lor merg mai departe. Faptul că există Curtea Europeană pentru Drepturile Omului – nu-i interesează, pentru că nu vor plăti ei, dar va plăti bugetul de stat. Adică tot din buzunarele noastre se plătește o dată salariile lor, a doua oară despăgubirile pentru dosarele pierdute la CEDO. P.S. Despăgubire ce promit să o fac donație unei Grădinițe creșe!”, a mai scris Codreanu.

Andriana Cheptine

Share