Ruslan Codreanu: Eu nu am ce ascunde, din contra – eu am cu ce mă mândri

Ruslan Codreanu: Eu nu am ce ascunde, din contra – eu am cu ce mă mândri

Fostul primar interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat raportul de activitate pentru perioada în care a deținut funcția de interimar, informează OFICIAL.

„Eu nu am ce ascunde, din contra – eu am cu ce mă mândri. Am arătat că, dacă se vrea – se poate. Am stat departe de politică de când am intrat în executiv. Eu am găsit municipiul Chișinău ca un copil orfan, fără o strategie de dezvoltare și fără o direcție foarte clară. A fost o perioadă destul de scurtă pentru a pune bazele unei dezvoltări, dar am pornit de la lucruri elementare. Mi-am setat cu colegii ca prima prioritate să fie educația, să oferim tuturor copiilor din municipiul Chișinău condiții adecvate și normale în instituțiile de învățământ. Am început cu eliminarea taxelor, am alocat de 4 ori mai mult pentru reparația în grădinițe, decât în anii precedenți”, a declarat Codreanu.

În acest fel, el a vorbit și despre o altă activitate din raport.

„A doua prioritate pe care am insistat a fost transportul calitativ. 31 de autobuze – cumpărate, 34 de troleibuze – asamblate, încă 17 urmează a fi asamblate până la sfârșitul anului. Două autobuze articulate vor fi aduse în septembrie, 6 rute noi spre suburbii. Am ales patru parcuri de a dezvolta în fiecare sector, astfel ca fiecare cartier să se mândrească de locul unde trăiește”, a comunicat fostul edil.

În acest fel, Codreanu a punctat și cea de-a 3-a prioritate.

„A treia prioritate pe care mi-am setat-o este că îmi doresc un oraș verde și curat. Am început cu stațiile de la Țînțăreni și Bubuieci. 8 stații de pompare a apei din municipiul Chișinău au fost dotate cu utilaj modern și au fost reparate. Totodată, mă bucur să anunț că, într-un an de zile au fost evacuate 480 de gherete, 190 de garaje au fost evacuate și 750 de panouri publicitare urmează a fi evacuate”, a adăugat Codreanu.

Întrebat despre planurile de viitor și dacă va candida la următoarele alegeri locale, Codreanu a comunicat: „Eu am luat o decizie, neapărat o voi comunica, dar nu asta este scopul conferinței. Eu sper că noi ne vom mai vedea și cu siguranță veți afla decizia mea”.

De menționat că, Ruslan Codreanu a fost demis de la conducerea Primăriei municipiului Chișinău cu votul a 36 de consilieri municipali.

Mihaela Conovali

Share