Ruslan Codreanu: „Este sfârșitul unei ere în Chișinău – cea a Shanghaiului gheretelor”

Ruslan Codreanu: „Este sfârșitul unei ere în Chișinău – cea a Shanghaiului gheretelor”

„Este sfârșitul unei ere în Chișinău – cea a Shanghaiului gheretelor și a publicității stradale urâte care poluează vizual orașul”. Aceasta a menționat, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, informează OFICIAL.

„Se crează impresia că toți acești ani a fost mai ușor să instalezi un panou publicitar sau o gheretă, decât să platenzi un copac sau să amenajezi un spațiu public pentru oameni. Când spun că vreau un oraș curat, nu mă refer doar la gunoiul din curți și praful de pe străzi. Mă refer la un oraș aerisit, verde și amenajat pentru noi toți”, a mai adăugat Codreanu.

În acealași timp, el s-a referit la discuțiile cu agenții economici. „De câtva timp duc discuții intense cu agenții economici responsabili de publicitatea stradală. Vreau reguli clare de joc pentru toți, nu mai admit abordare preferențială față de o firmă sau alta. Publicitatea stradală trebuie să fie creativă, amenajată frumos, direcționată către oameni, dar nu să creeze un aspect murdar și inestetic al orașului, cu panouri pestrițe și instalate unde s-a nimerit”, a conchis aceasta.

Mihaela Rotari 

Share