Rosian Vasiloi pleacă de la șefia Poliției de Frontieră

Rosian Vasiloi pleacă de la șefia Poliției de Frontieră

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, comunică despre decizia de a-și da demisia, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea socială, Vasiloi a oferit mai multe detalii: „Orice început are continuitate, astfel spun sigur că în cazul meu nu este un sfârșit. Eu rămân parte a echipei, voi continua să activez pentru oameni și cetățenii acestei țări. Recunosc că a fost o decizie deloc ușoară, n-am să mă justific sau o să dau multe explicații, doar am să menționez că în toată activitatea mea de peste ani și în pe perioada mandatului de conducător a acestei instituții importante pentru societate, m-am condus de câteva reguli bazate pe – corectitudine și onestitate, responsabilitate și punctualitate, optimism și multă încredere, însă în viață mai am anumite ,,linii roșii” peste care nu-mi pot permite să trec”, a scris Vasiloi.

În același timp, el susține că decizia a fost luată, în urma unor presiuni. „Aici am să fiu deschis, decizia de a-mi da demisia, a fost după mai multe presiuni, dar în special ce am aflat că se încep numiri în anumite funcții, fără a fi cel puțin informat conducătorul instituției”, adaugă Vasiloi.

Prin urmare, el vorbește depsre următoarele acțiuni. „Am să reiterez, EU RĂMÂN PARTE A ECHIPEI! La moment voi lua o scurtă vacanță, voi acorda mai mult timp familiei care în toată perioada aceasta mi-a simțit lipsa, după care voi informa opinia publica despre deciziile mele. Nu plec din țară, rămân aici, unde sunt foarte multe lucruri de făcut și vă asigur că le vom face”, a spus Vasiloi.

La final, Vasiloi s-a adresat ministrului Afaceriloi Interne. „Mai am un mesaj pentru domnul ministru Pavel Voicu, oamenii dedicați care își fac meseria calitativ să fie lăsați în pace să-și facă lucru, iar din asta veți avea numai de câștigat”, a conchis Vasiloi.

De menționat că, Rosian Vasiloi a fost numit șef al Poliției de Frontieră la mijlocul lunii iulie 2019, după ce Fredolin Lecari a plecat din această funcție.

Mihaela Conovali

Share