Rezultatul întâlnirilor lui Osipov cu Ștanski

Rezultatul întâlnirilor lui Osipov cu Ștanski

În zilele de 6 și 7 aprilie au avut loc două întâlniri de lucru ale reprezentanților politici de la Chișinău și Tiraspol în procesul de reglementare transnistreană, Victor Osipov şi Nina Ştanski, cu participarea grupurilor de lucru (de experți) în domeniul transportului. Discuțiile s-au axat pe identificarea unor soluții, care să creeze mecanisme de interacțiune între companiile de asigurare de pe cele două maluri ale Nistrului în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere auto.

În rezultatul unei activități intense a fost elaborat și coordonat de către reprezentanții politici un proiect de decizie protocolară în problema anunțată, pentru a fi prezentat Prim-ministrului Republicii Moldova și liderului transnistrean. În timpul apropiat vor fi anunțate pozițiile lor precum și pașii de urmat în legătură cu proiectul în cauză.

Conform proiectului coordonat al decizie protocolare, ar urma să fie asigurate drepturile conducătorilor auto și a părților prejudiciate în caz de accident rutier pe ambele maluri ale Nistrului, indiferent de locul de emitere a poliției sau de locul accidentului rutier. Un rezultat pozitiv al acestui efort ar fi și dispariția cerinței pentru conducătorii mijloacelor de transport înregistrate în Republica Moldova de a cumpăra o poliță de asigurare suplimentară pentru a se deplasa în regiunea transnistreană.

Sursa foto: tv7.md

Doina Secrieru

Share