Republica Moldova e pregătită să ceară aderarea la Uniunea Europeană? Opinia lui Igor Grosu

Republica Moldova e pregătită să ceară aderarea la Uniunea Europeană? Opinia lui Igor Grosu

Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), și-a exprimat opinia referitor la pregătirea Republicii Moldova de a cere aderarea la Uniunea Europeană, transmite OFICIAL.

„Cred că la momentul actual noi încă mai avem lucruri de făcut și de aceea și spuneam că aici mai puțin trebuie să ne îngrijim acum de felul cât de bine arătăm în sondaje și cât de simpatici suntem, acum trebuie să arătăm că avem determinare și caracter să implementăm reforme, să facem ordine în justiție, să ne asigurăm că investiția poate avea loc, că poate face cineva investiții aici, că putem crea locuri de muncă bine plătite, că ajutorul social ajunge țintit la cei care au nevoie, că corupție este mai puțină ș.a.m.d.”,  a declarat Igor Grosu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit politicianului, „noi trebuie să ne demonstrăm nouă, în primul rând, ca partenerii noștri europeni să aprecieze lucrul acesta și să ia o decizie”.

„Ați văzut, și prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos a fost în Republica Moldova – atenție! –, o țară care în viziunea multora are o viziune mai specială vizavi de Parteneriatul Estic. Plăcuta surpriză a noastră a fost că în cadrul discuțiilor dânșii s-au arătat foarte interesați de ceea ce facem noi, de ambițiile noastre și ne-au asigurat de suport și acesta-i un semn foarte bun”, a subliniat președintele interimar al PAS.

Doina Buruiană

Share