Renato Usatîi, despre filmul său: „Toată țara să cunoască despre cea mai mare grupare criminală”

Renato Usatîi, despre filmul său: „Toată țara să cunoască despre cea mai mare grupare criminală”

Renato Usatîi este tot mai aproape de prezentarea filmului documentar despre care a vorbit în mai multe rânduri despre dosarele fabricate la comandă, prețul serviciilor oferite de către procurori și alte fărădelegi comise de actuala guvernare în frunte cu Vlad Plahotniuc. Drept dovadă, președintele „Partidului Nostru” a prezentat astăzi, în cadrul unei apariții live pe pagina sa de Facebook, câteva odăi pline cu probele care vor intra în film, comunică www.independent.md.

Politicianul de opoziție susține că de la o vreme și-a redenumit odăile, cum ar fi în „semnal”, „WhatsApp”, numită uneori și „Viber”, „Poșta lumii” și altele, în funcție de originea actelor care se regăsesc în acestea. De exemplu, potrivit lui, în odaia „stereofonică” sunt înregistrările audio pe care le deține, iar deocamdată au fost prelucrate doar cele din perioada iulie-decembrie 2016.

Usatîi nu a deschis parantezele, menționând doar că vrea ca „toată țara să cunoască despre cea mai mare grupare criminală, toți știu de cine este condusă”, în odăi, pe jos, sunt întinse „actele pentru care oamenii care figurează în ele trebuie să stea la închisoare”, iar acestea vor servi drept „bază demonstrativă pentru noi dosare penale”.

Nu în ultimul rând, politicianul și-a cerut iertare pentru faptul că filmul promis se reține, însă ținând cont de volumul extraordinar de muncă, potrivit lui, întârzierea este una întemeiată.

Amintim că acum o lună, Renato Usatîi anunța, la fel prin intermediul unui live pe Facebook, că pregătirile pentru filmul documentar se află pe ultima sută de metri, iar realizarea acestuia, cu o durată de cel puțin două ore și va apărea cu subtitrare în limba engleză, urmează să înceapă în scurt timp.

Doina Secrieru

Share