Regretul unui deputat: „Dar iată, din cauza că sora ei mai mare s-a implicat în politică…”

Regretul unui deputat: „Dar iată, din cauza că sora ei mai mare s-a implicat în politică…”

„Soră-mea, Vera Baciu, un cunoscut activist civic, un om, prin a cărui obiectiv al aparatului foto, multă lume a văzut toate protestele noastre, un cetățean care s-a implicat activ în toate activitățile și campaniile electorale începând cu 2015, un excelent specialist în domeniul în care activează, vânată de directorii multor întreprinderi mari, extrem de responsabilă și cu un simț acut al dreptății, cu un zâmbet care, pur și simplu, te dezarmează și numaidecât vrei să te lipești de ea, pentru că este un bun prieten, dar și un bun negociator. Dar iată, din cauza că sora ei mai mare s-a implicat în politică, ea nu a avut posibilitatea, la rândul ei, să ofere cetățenilor calitățile de care dispune, mai ales acolo, unde are loc procesul decizional”. Aceasta comunică deputatul blocului ACUM în Parlamentul Republicii Moldova, Inga Grigoriu, informează OFICIAL.

„Împreună cu familia am decis ca ea să stea deoparte și să vină doar în ajutor atunci când va fi necesar – să meargă cu noi pe la casele oamenilor, să frământe glodul, să vorbească cu cetățenii de la corturi, să colecteze semnături.
Acum regret că nu am încurajat-o să candideze ca și consilier local. Astfel, orașul nostru, Sîngera, a pierdut un consilier de valoare, unul combativ și care poate mobiliza cetățenii, să le vorbească, să le explice, să găsească soluții împreună”, a mai scris Grigoriu, pe o rețea socială.

„M-am uitat peste știrile de astăzi reflectate de presa noastră pe un anumit subiect și regret atât de mult că ea, reprezentând puterea a patra într-un stat, de dragul competiției în titluri care să formeze intenționat o opinie, încă nu și-a înțeles rolul său deplin. Or, nu poți șterge realizările unui om, atunci când întreaga societate le cunoaște. Dar, mai ales, nu poți insista pe aceleași lucruri, dacă cetățenii noștri deja sunt destul de informați”, a conchis deputatul.

Doina Secrieru

Share