Reacția PSRM: Acest show a fost regizat demult, de aceea Maia Sandu nici nu e în țară

Reacția PSRM: Acest show a fost regizat demult, de aceea Maia Sandu nici nu e în țară

Conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui briefing de presă, au catalogat evenimentele din această dimineață ce-l vizează pe ex-Președintele țării, Igor Dodon, președintele de onoare al PSRM, drept „un show de doi bani” și „un cadou politic banal” pentru șeful statului, Maia Sandu, de ziua sa de naștere, informează OFICIAL.

„Ceea ce i se întâmplă colegului nostru, Igor Dodon, este un show de doi bani, ca și toată campania de intimidare a opoziției.

Această guvernare nu luptă cu sărăcia, cu creșterea prețurilor, ci luptă cu opoziția. Colegii noștri zilnic sunt amenințați cu dosare și un exemplu relevant în acest sens e colegul nostru de la Cahul, Marcel Cenușă, care a fost reținut – ulterior eliberat, și înlocuit în funcția de președinte al raionului cu o persoană de la PAS. Mai mulți colegi din teritoriu ne-am spus că au nevoie de suport juridic pentru că sunt amenințați. Zilnic și deputații din fracțiunea noastră primesc amenințări și promisiuni de anumite show-uri”, a declarat Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM.

Politicianul a mai spus că lui Igor Dodon i se aduc multe învinuiri – neprobate și care anterior au fost vociferate de reprezentanții guvernării.

„Aunci când o guvernare nu este capabilă să conducă o țară, luptă cu opoziția. Și PSRM e cel mai mare partid din țară, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor e în topul sondajelor din ultima vreme…”, a mai menționat el.

În context, fruntașul PSRM s-a adresat conducerii țării: „Chemăm la rațiune – la necomiterea acelor acțiuni ce pot fi catalogate, ulterior, ca imixtiune în justiție, abuz de putere.”

„Acest show a fost regizat demult, de aceea nici Maia Sandu nu e în țară. Și de ziua ei – îi dorim multă sănătate, se comit aceste show-uri. E un cadou politic, banal”, a spus el.

Deputatul a amintit că ei au propus guvernării să conlucreze pentru consolidarea societății, însă exponenții ei n-au nevoie.

„Învinuirile aduse lui Igor Dodon sunt ridicole”, a subliniat socialistul.

Vlad Bătrîncea a îndemnat guvernarea să asculte opoziția și cetățenii și să evite depășirea atribuțiilor, or, ulterior, va răspunde.

La rândul său, deputatul Zinaida Greceanîi a declarat că lupta politică se desfășoară în perioada campaniei electorale și și-ar dori foarte mult să avem politicieni înțelepți, care odată ajunși la guvernare, să guverneze inteligent și să consolideze societate.”

„E o situație foarte complicată. Oare noi acum nevoie de luptă internă în țară?

Când a început războiul, doamna Președintă ne-a invitat la discuții și noi i-am spus sincer că nu ne dorim destabilizare – noi suntem țară neutră și vrem să apărăm această neutralitate.

Noi nu ne-am dorit acest lucru… Noi și azi i-am chemat pe cei de la guvernare pentru discuții. Noi trebuie să ne gândim cum să asigurăm hrană oamenilor, să fie funcționale școlile, spitalele…

Dacă guvernanții nu doresc lucrul acesta, atunci poporul va decide, indiferent câte procente a luat un partid sau altul în campania electorală.

Chiar dacă ai majoritate parlamentară, trebuie întâi să faci lucruri concrete și apoi faceți ordinea pe care vreți să faceți – ordinea adevărată. Dar nu ordine prin persecuții”, a menționat ea.

Zinaida Greceanîi a spus că ei vor continua discuțiile guvernarea. Totodată, ea a precizat că, pe timpul noii guvernări, niciun proiect al opoziției n-a fost pus în discuție, iar Guvernul a dat doar avize negative, pe când pe vremea socialiștilor, proiectele opozitiei erau examinate.

„Altă ieșire nu este, noi comunicăm cu oamenii din țară… îi chemăm la liniște și calm. Sunt suficiente forțe politice din exterior care doresc destabilizarea situației, dar măcar pe interior să fie liniște. Și acesta e rolul Președintelui, care nu e președintele unui partid, ci președintele întregii țări – să asigure stabilitatea și liniștea în societate”, a spus fostul Președinte al Parlamentului.

Share