Reacția MAEIE: Nu au fost sub nicio formă înregistrate cazuri de discriminare

Reacția MAEIE: Nu au fost sub nicio formă înregistrate cazuri de discriminare

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă a venit cu o reacție după ce Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a emis o notă informativă prin care solicită cetățenilor ruși aflați pe teritoriul țării noastre să contacteze misiunea diplomatică în cazul în care sunt discriminați „pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură”, transmite OFICIAL.

„Am remarcat mai multe reacții apărute în presă în urma unui comunicat de pe site-ul oficial al Ambasadei Federației Ruse privind sensibilizarea societății referitoare la așa zise „cazuri de discriminare” a cetățenilor Federației Ruse aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Această postare nu contribuie la atmosfera de calm din societatea noastră și rugăm partenerii să se abțină de la astfel de gesturi și să de-a dovadă de o mai bună evaluare a situației din țara noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Totodată, el a subliniat că, în țara noastră sunt garantate drepturile tuturor locuitorilor, Republica Moldova fiind un model în regiune pentru conviețuirea în pace și siguranță între toți locuitorii ei, indiferent de proveniența etnică asumată de către aceștia.

„În acest context, aducem la cunoștință că nu au fost sub nicio formă înregistrate cazuri de discriminare, mai ales pe criterii de apartenența etnică, Republica Moldova ghidându-se după mecanisme solide, europene, de prevenire a discriminării.

Totuși, în cazul în care cineva se simte discriminat, invităm orice cetățean să se adreseze la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și egalității de șanse, inclusiv la linia fierbinte 0-8003-3388”, a precizat Daniel Vodă.

Doina Buruiană

Share