Raportorii APCE cer modificarea Constituţiei pentru a se evita un nou impas în alegerea şefului statului

Raportorii APCE cer modificarea Constituţiei pentru a se evita un nou impas în alegerea şefului statului

Raportorii Consiliului Europei se arată îngrijoraţi că autorităţile de la Chişinău nu au modificat Constituţia astfel încât să nu se mai admită un impas în procedurile de alegere a preşedintelui ţării, transmite publika.md. 

Parlamentarii APCE, trimişi într-o vizită de documentare în Moldova, au declarat la o conferinţă de presă astăzi că nutresc speranţe că Parlamentul va reveni la acest subiect după alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consililui Europei, Lise Christoffersen și Piotr Wach, şi-au exprimat regretul şi în legătură cu faptul că Parlamentul nu a reuşi să adopte legile privind transparenţa finanţării partidelor şi a campaniilor electorale.

Legislatorii europeni şi-au exprimat speranţa că vor fi desfăşurate reforme în sistemul judecătoresc şi au apreciat faptul că autorităţile moldovene le-au dat asigurări că vor ancheta un recent atac asupra oficiului unei asociaţii de minorităţi sexuale.

Lise Christoffersen și Piotr Wach au spus că observatori din partea APCE cvor monitoriza scrutinul parlamentar şi comportamentul presei în campania electorală.

Maria Roșca

Share