PUN solicită decretarea zilei de 28 iunie drept Zi de Doliu Național

PUN solicită decretarea zilei de 28 iunie drept Zi de Doliu Național

Partidul Unității Naționale (PUN) solicită decretarea zilei de 28 iunie drept Zi de Doliu Național și cere înființarea unei Comisii pentru investigarea Crimelor Comunismului, informează OFICIAL.

PUN a organizat în această dimineață, în fața Parlamentului Republicii Moldova, un eveniment de comemorare. „PUN solicită ca această zi dureroasă din istoria Basarabiei să fie declarată Zi de Doliu Național și să fie înființată o Comisie pentru Investigarea Crimele Comunismului, în semn de respect față de toți cei care au fost dezrădăcinați din spațiul românesc după un ultimatum urmat de o ocupație militară care a instaurat unul dintre cele mai feroce regimuri totalitare din spațiul românesc – comunismul”, a declarat deputatul, președintele PUN Octavian Țîcu.

Candidatul PUN la următoarele alegeri, Iurie Reniță, prezent la eveniment, a spus că din păcate, istoria Basarabiei are mai multe file tragice decât zile cu prilej de bucurie. „28 iunie este o zi de doliu și cred că ar fi corect ca instituțiile statului să declare 28 iunie Zi de Doliu Național. Ocupația sovietică nu s-a terminat după 1991, după declararea independenței, ea continuă și în prezent prin reprezentanții săi în instituțiile statului, în partidele politice pe care le finanțează Kremlinul”, a comunicat Reniță.

Cristina Pendea

Share