Președinte de partid: Prin digitalizarea serviciilor se va elimina corupția mare și cea mică

Președinte de partid: Prin digitalizarea serviciilor se va elimina corupția mare și cea mică

Digitalizarea serviciilor publice va duce la eliminarea corupției – acest aspect a fost menționat de doi candidați la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova în cadrul unor discuții despre e – Transformarea R. Moldova, transmite OFICIAL.

Liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a punctat că prin digitalizarea serviciilor se va elimina corupția mare și cea mică.

„Noi ca partid ne propunem pe parcursul actului de guvernare să digitalizăm toate procesele și să introducem pe agenda politică guvernarea electronică și societatea informațională. Conceptele și programele ne-ar permite să modernizăm societatea, procesul de modernizare a serviciilor și eficiența sistemelor interne. Problema corupției mari va fi rezolvată, dar și cea mică, precum și ineficiența. Noi ne propunem să reluăm programul de guvernare electronică, care se află într-o stare avansată de degradare. Dacă vrem să ajungem din urmă statele avansate, trebuie să mergem de două ori mai repede. Ca partid am elaborat un asemenea capitol în programul nostru electoral. Nu ne mai putem permite să parcurgem etapele de ineficiență”, a spus Ștefan Gligor.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a punctat că, activitatea formațiunii la acest capitol se bazează pe tri piloni:

„E-Guvernare e un instrument crucial în lupta cu corupția. Mai puțină interacțiune cu funcționarii, mai puțină corupție. Al doilea – acces mai rapid la serviciile de stat. Noi am văzut în pandemie că avem nevoie de astfel de servicii digitale. Al treilea – modul cum funcționează statul – cu cât mai puțin e invaziv, cu atât e mai bine pentru cetățean”, a spus Radu Marian.

Discuția a fost organizată de LID Moldova.

 

Cristina Parfeni

Share