PUN cere excluderea Reghinei Apostolova din cursa pentru funcția de primar al mun. Chișinău

PUN cere excluderea Reghinei Apostolova din cursa pentru funcția de primar al mun. Chișinău

Partidul Unității Naționale (PUN) a cerut eliminarea candidatei Partidului „Șor” pentru funcția de primar general al Capitalei, Reghina Apostolova, din cursa electorală pe motivul încălcării prevederilor art. 39 și 41 din Codul electoral, articole ce prevăd interzicerea persoanelor străine de a finanța activitatea electorală.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PUN, Anatol Șalaru, a declarat că, potrivit raportului financiar al Partidul „Șor”, publicat pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), a fost făcută o tranzacție de 200 mii lei de la niște persoane din Federația Rusă.

„Un cetățean al Federației Ruse ar fi împrumutat bani în valoare de 200 mii lei către Klassika Grup SRL – 50% dețin unele persoane juridice din Federația Rusă și 50% companiei. La 4 mai această sumă a fost transferată Partidului „Șor”. Din acești bani a fost achitată publicitatea electorală la mai multe surse media. Potrivit prevederilor din Codul fiscal și electoral, se interzice finanțarea străină a campaniilor electorale de către persoanele juridice. Este o încălcare”, a spus Anatol Șalaru.

Astfel, în temeiul prevederilor articolelor din Codul electoral, PUN solicită examinarea în regim de urgență a contestației și stabilirea tuturor circumstanțelor cazului dat. „Solicităm adoptarea unei hotărâri către Judecătoria Chișinău pentru eliminarea Reghinei Apostolova pentru încălcarea prevederilor legii. Contestația a fost depusă și la CEC și la Consiliul Electoral de Circumscripție nr.1 a mun. Chișinău”, a spus Anatol Șalaru.

De asemenea, liderul PUN estre convins că și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) își face astfel campanie electorală și cere autorităților să investigheze prin ce surse își face partidul campanie.

Amintim că, și PL a cerut, zilele trecute, excluderea candidatului PȘ din cursă.

 Mihaela Rotari 

Share