Andrei Năstase solicită procuraturii să se sesizeze cu privire la fraudele din campania electorală

Andrei Năstase solicită procuraturii să se sesizeze cu privire la fraudele din campania electorală

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, a lansat un apel către cetățenii și forțele democratice din Republica Moldova, informează Oficial.

„Am zis să vin cu un apel, pentru că dacă nu vom acționa preventiv, vom risca cu viitorul întregii țări. Mai puțină preocupare este pentru viitorul meu politic, mai multă preocupare este pentru țară. Mă adresez locuitorilor Chișinăului, astfel, Moldova a ajuns la un moment de răscruce. În 2018 alegem încotro va merge țara. În acest moment suntem într-un război informațional, trebuie să ne amintim cu toții ce s-a întâmplat la alegerile din statele civilizate. Se întâmplă chiar aici, în Republica Moldova, se întâmplă chiar la Chișinău. Există forțe care doresc să perpetueze actuala stare de spirit, aceste forțe doresc să destabilizeze țara”, a declarat acesta.

În același timp, Năstase a comunicat și despre fraudele ce vor avea loc la următoarele alegeri locale din Chișinău. „În spatele acestor forțe se află binomul Plahotniuc-Dodon, la 20 mai se pune la cale marea fraudă. Am primit informații că, în aceste ultime 2 săptămâni de campanie vor fi interceptări telefonice, știri false. Toate acestea fiind elaborate pentru enorme sume de bani negri, bani din furtul miliardului de la cetățeni. Acești bani sunt acum folosiți pentru a plăti oameni din țară și din străinătate pentru a face tot felul de știri propagandistice. Aceste materiale sunt atât de bine realizate că par a fi reale. Se pune la cale o mare fraudă. Avem informații că se va vota cu mai multe buletine, vor vota și morții, cât și cei plecați în străinătate”, a precizat Năstase.

Totodată, candidatul la Primăria municipiului Chișinău a lansat un apel. „Facem apel către toate forțele democratice, să ia atitudine. Solicităm Procuraturii să se sesizeze și să facă toate demersurile necesare. De altfel, vom depune o plângere oficială în acest sens”, a subliniat el.

Mihaela Conovali

Share