PSRM: Suntem singurul partid care poate obține majoritate în Parlament și ne dorim alegeri corecte și transparente

PSRM: Suntem singurul partid care poate obține majoritate în Parlament și ne dorim alegeri corecte și transparente

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a oferit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a oferit detalii despre activitatea formațiunii în contextul viitoarelor alegeri parlamentare, informează Oficial.

Zinaida Greceanîi, liderul PSRM, a menționat că 46 de candidați pe circumscripții uninominale au prezentat listele cu semnături, fiind colectate peste 35 de mii de semnături. Potrivit spuselor sale, ceilalți sunt în proces de colectare a semnăturilor.

„Echipa PSRM este pregătită pe deplin pentru campania electorală și pentru alegeri. Noi, ca partid, desigur că, ne dorim corectitudine și transparență – atât din partea celorlalte partide, cât și din partea mass-media. Știm că nu va fi o campanie ușoară, dar știm că de voi, jurnaliștii, depinde cât de corect va fi reflectată campania. Noi suntem pregătiți și pregătim persoanele noastre – reprezentanți și observatori, pentru fiecare secție de vot și pentru fiecare circumscripție. Desigur că, am purces și la informarea cetățenilor pe diverse aspecte și am continuat activitățile noastre, precum Zilele de Informare Politică, și vom continua acest lucru și-n ianuarie”, a spus președinta formațiunii.

De asemenea, Greceanîi a comunicat că PSRM a decis să desfășoare conferințe de presă săptămânal pentru a oferi informații din primă sursă despre activitățile formațiunii în contextul alegerilor.

Ion Ceban, secretarul ideologic al formațiunii, a vorbit despre faptul că PSRM este interesat ca alegerile să fie corecte și transparente.

„PSRM este singurul partid care poate obține majoritate în Parlament. Noi pornim cu șansa numărul unu și suntem cei mai interesați ca alegerile să decurgă cât mai corect, transparent, liber și fără incidente. Pentru lucrul acesta mobilizăm toate resursele formațiunii. Avem peste 9 mii de persoane care sunt sau vor fi antrenate în procesul electoral, avem departamente speciale care vor monitoriza, inclusiv, cum se vor comporta oponenții noștri, pentru că deja, la această oră, avem semnale că se încalcă regulamentul.

PSRM deja a semnat declarația de răspundere în domeniul finanțării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile din 24 februarie. De asemenea, reprezentantul nostru la CEC va semna declarația de conduită privind condițiile și susținerea materială/nematerială a candidaților la alegerile parlamentare”, a declarat politicianul, îndemnând mass-media să reflecte echidistant procesul electoral.

Maxim Lebedinschi, reprezentantul PSRM la CEC, a comunicat despre unele abateri în procesul electoral, referindu-se la faptul că au fost admise de către CEC în cursa electorale persoane care – fie au fost supuse condamnării penale, fie sunt acum sub urmărire penală. „Totodată, unii agenți economici privați, în perioada electorală, au început să promoveze mesajele unor potențiali concurenți electorali, făcând publicitate ascunsă. De asemenea, e important de menționat că unii pretendenți de a deveni concurenți electorali au utilizat imaginea unor personalități de peste hotare. Straniu, dar în unele circumscripții ne-am trezit cu unele clone, chiar și pentru candidații PSRM. La fel, nu e acceptabilă nici folosirea televiziunii naționale pentru un concurent sau altul”, a spus el, adăugând că PSRM monitorizează și va monitoriza îndeaproape întregul proces electoral și, ulterior, va veni cu acțiuni în acest sens, în corespundere cu legea.

Doina Secrieru

Share