PSRM: Poporul va veni cu o poziție foarte clară – integrarea europeană e o fabulă eșuată

PSRM: Poporul va veni cu o poziție foarte clară – integrarea europeană e o fabulă eșuată

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a subliniat, astăzi, în cadrul unor declarații de presă, că ideologia privind integrarea europeană a adus oamenii la sapă de lemn, sute de mii de cetățeni trăiesc la limită, iar sute de mii au plecat peste hotare, informează Oficial.

„Introducerea integrării europene în Constituție ar fi un lucru anticonstituțional, ar fi o greșeală fatală de introdus ideologia unui partid în Constituție. Acesta e doar un șantaj al partidelor de dreapta și este doar o cale de a face o nuntă, pe viitor, între PDM, PAS și Platforma DA”, a spus Vlad Bătrîncea.

Socialistul a spus că PSRM a pledat mereu pentru desfășurarea unor referendumuri în cadrul cărora cetățenii să decidă lucrurile importante în țară.

„Noi am propus anterior un referendum în acest sens, am întrebat de ce nu prin referendum. Domnul Candu a avut atunci o reacție isterică, astăzi vedem că ei propun referendumul. Noi mereu am susținut procedeul democratic – referendumul. Vă amintim că, în 2017, Președintele Dodon a lansat ideea unui referendum pentru acordarea mai multor atribuții șefului statului. Ați văzut cum guvernarea s-a opus vehement și CC, care e aservită guvernării, a anulat referendumul. Ei înțeleg foarte bine că orice referendum va pune punct integrării europene. Suntem siguri că oamenii se vor opune ideii de integrare europeană. Poporul va veni cu o poziție foarte clară: integrarea europeană e o fabulă eșuată. Noi suntem siguri că în viitorul Parlament va fi o altă majoritate care va lucra pentru echilibru între Est și Vest și pentru consolidarea statalității. Oamenii au obosit de promisiuni deșarte, de aceea – doar alegeri, apoi vom veni cu poziții referitor la organizarea unui referendum constituțional”, a spus deputatul.

Doina Secrieru

Share