Președintele Parlamentului: Partidele votate ca pro-europene și-au trădat alegătorii

Președintele Parlamentului: Partidele votate ca pro-europene și-au trădat alegătorii

După votul din plenul Parlamentului, în urma căruia, adoptarea proiectului de lege privind introducerea „integrării europene” în Constituție a eșuat, Speakerul Andrian Candu a precizat, în cadrul unor declarații de presă, că mai erau necesare 13 voturi, informează Oficial.

 Andrian Candu a spus că, inițiativa a fost susținută de 54 de deputați dintre cei 67 voturi necesare.

„Diferența de 13 deputați – au fost în sală, însă au decis să plece înaintea votului. Acești 13 deputați din PL și PLDM, persoane care am să le nominalizez și pe care țara trebuie să le țină minte. Când cetățenii îi vor vedea pe stradă să-i întrebe de ce au luat această decizie, când aveau șansa. Acești deputați au întors spatele. Ei au avut șansa astăzi, împreună cu majoritatea parlamentară, însă și-au trădat alegătorii, deoarece au fost votați ca partide pro-europene”, a spus parlamentarul.

Totodată, Candu a spus că PDM examinează posibilitatea unui referendum național privind integrarea europeană, ca model de dezvoltare. „Iar pentru a economisi bani, dacă va fi posibil, să-l organizăm odată cu alegerile parlamentare”, a conchis Candu.

Doina Secrieru

Share