PSRM nu participă la ultima ședință a Parlamentului: „Domnul Filip nu are pentru ce veni cu raport”

PSRM nu participă la ultima ședință a Parlamentului: „Domnul Filip nu are pentru ce veni cu raport”

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu va participa la ultima ședință în plen a Parlamentului pentru sesiunea de toamnă 2018, care are loc astăzi, transmite Oficial.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, în cadrul căruia, lidera fracțiunii, Zinaida Greceanîi, a menționat că astăzi urmează a fi prezentat raportul Guvernului pentru acei 4 ani de activitate, dar raportul întreg, de 126 de pagini, a fost primit de fracțiuni doar în această dimineață.

„Raportul are 126 de pagini și a fost distribuit abia azi dimineața. Am discutat în ședința de dimineață a fracțiunii și am luat decizii, care credem că sunt corecte. De nenumărate ori am încercat să audiem Guvernul. Ceea ce astăzi va fi prezentat nu este decât o farsă admisă de guvernare”, a spus Zinaida Greceanîi.

La rândul său, deputatul Vlad Bătrâncea a menționat că, acest Raport trebuia prezentat în ședințele anterioare ale Parlamentului, iar aprecierea fracțiunii pentru activitatea Guvernului este una negativă.

„Pe parcursul anului 2018 am inițiat mai multe audieri a Guvernului și, personal, a domnului Filip ca să discutăm despre situația din Republica Moldova. Având un Parlament în exercițiu și când mandatul acestuia a expirat, ei au binevenit să vină și să raporteze nu știu cui. Considerăm că, timpul pentru audieri a trecut și domnul Filip nu are pentru ce veni cu un raport. Astăzi nu vom participa la această ședință. Față de acest Guvern avem o singură apreciere – negativă. Pe motiv că acesta nu a acceptat mai multe inițiative din partea socialiștilor, precum și au plagiat multe inițiative ale fracțiunii noastre. Spunem domnului Filip că nu vom uita de 40% din teritoriul RM dat în concesiune. Considerăm că este o crimă. Nu vom uita despre Hotărârea cedării Stadionului Republican, măsurile antisociale. Credem că, acest Guvern nu are rezultate, nu are cu ce se mândri și de asta s-au rușinat să prezinte Raportul atunci când Parlamentul a cerut”, a spus Vlad Bătrâncea.

În acest context, fracțiunea PSRM nu va participa la ultima ședință în plen a Parlamentului.

Doina Secrieru

Share