PSRM: Majoritatea cetățenilor pledează pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea de alegeri anticipate

PSRM: Majoritatea cetățenilor pledează pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea de alegeri anticipate

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) – cea mai mare fracțiune din Parlament, a venit astăzi în susținerea inițiativei Președintelui RM, Igor Dodon, ce ține de operarea modificărilor în Constituție privitor la posibilitățile de dizolvare a Parlamentului. Declarația a fost făcută de deputatul Vlad Bătrîncea.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută în timpul ședinței Parlamentului, Bătrîncea a spus că Președintele RM este în deplină legitimitate și este cu mult mai legitim decât deputații.

„Oamenii nu au votat pentru deputați independenți, oamenii nu mai cred în actualul parlament, majoritatea oamenilor au pierdut încrederea și pledează pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea de alegeri anticipate. Asta a fost promisiunea electorală a Președintelui și acesta este angajamentul PSRM”, a menționat deputatul.

Socialistul a spus că, la numeroase întruniri cu cetățenii, socialiștii au sesizat că oamenii vor alegeri anticipate.

„Noi, în mod categoric, pledăm pentru modificarea Constituției, pentru susținerea Președintelui și identificarea semnăturilor în Parlament. Ne rezervăm dreptul de a merge direct în popor, dacă nu găsim semnăturile în Parlament, și vom face referendum național. Suntem siguri că, cel puțin, un milion de moldoveni vor semna inițiativa de dizolvare a Parlamentului. Oamenii vor acest lucru, dar ca să mergem în popor, trebuie mai întâi să epuizăm toate căile posibile în Parlament. Îndemnăm colegii să lase frustrările și interesele și să semneze măcar o dată pentru ceea ce vor oamenii”, a subliniat Vlad Bătrîncea.

Doina Secrieru

Share