PSRM invită Blocul ACUM, în mod oficial, la discuții pentru constituirea coaliției de guvernare

PSRM invită Blocul ACUM, în mod oficial, la discuții pentru constituirea coaliției de guvernare

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) invită, din nou, formațiunile constituante ale Blocului politic ACUM la discuții privind viitoarea guvernare a RM. Declarația a fost făcută, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către secretarul ideologic, Ion Ceban, deputat, informeaza OFICIAL.

Ion Ceban a declarat că, în vederea pregătirii deciziei finale, în ședința Consiliului republican al PSRM din data de 12 aprilie curent, invită reprezentanții Blocului ACUM pentru mâine, 11 aprilie, începând cu ora 11.00, în incinta sălii 508, din anexa Parlamentului RM, pentru a discuta formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui nou Guvern funcțional pentru RM și cetățenii săi.

„Comitetul executiv politic al PSRM a decis delegarea pentru aceste consultări pe Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, secretarul executiv, Vlad Batrîncea și secretarul ideologic, Ion Ceban. Această invitație are un caracter oficial, semnată de către președintele PSRM, înregistrată la noi și în cel mai scurt timp va fi înregistrată la secretariatul Parlamentului, dar și la sediile partidelor PAS și Platforma DA”, a precizat Ceban.

Referindu-se la adresarea Blocului ACUM către deputatul socialist, Eduard Smirnov, de a convoca ședința Parlamentului, Ion Ceban a menționat că există procedura juridică. „Restul sunt mesaje cu caracter politic”, a punctat el.

Fiind întrebat cum comentează declarația Președintelui Igor Dodon: „Sincer, eu nu cred că PSRM va face coaliție cu cineva”, Ion Ceban a răspuns: „Da, dacă nu găsim un compromis, nu putem să avem un dialog cu Blocul ACUM, cel mai probabil vom merge în anticipate”.

Doina Secrieru

Share