PSRM, după a doua rundă de discuții cu Blocul ACUM: Pozițiile sunt aceleași

PSRM, după a doua rundă de discuții cu Blocul ACUM: Pozițiile sunt aceleași

După a doua rundă de discuții cu fracțiunile Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), lidera Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a spus ce s-a discutat și la ce concluzii s-a ajuns, transmite OFICIAL.

Lidera PSRM spune că pozițiile au rămas aceleași.

„Colegii din Blocul ACUM vor funcția de speaker al Parlamentului și Prim-ministru, precum și întreg pachetul de legi propus anterior. Noi, ca forță politică, pentru care au votat cei mai mulți cetățeni ai țării, nu putem admite acest lucru. Am consultat și convocat fracțiunea noastră și nu putem ceda funcția de Speaker al Parlamentului. Vom insista în continuare pe marginea acestui subiect, apoi putem discuta și celelalte. Ei au rămas să se mai gândească, noi nu avem ce ne gândi, avem poziția Consiliului Republican și suntem o fracțiune unică”, a spus Zinaida Greceanîi.

Totodată, ea s-a referit la oferta propusă de PDM.

„Așa cum ne prescrie statutul, orice ofertă o ducem la discuții la Consiliul Republican. Săptămâna aceasta îl vom convoca și vom lua decizia respectivă. Și pentru decizia finală cu Blocul ACUM și cu invitația PDM vom consulta Consiliul. Nu am discutat cu nimeni până acum în afară de Blocul ACUM”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

Cristina Parfeni

Share