PSRM, despre reforma administrativ-teritorială: Suntem împotrivă

PSRM, despre reforma administrativ-teritorială: Suntem împotrivă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se pronunță împotriva Reformei administrativ-teritoriale, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PSRM, Vasile Bolea, a menționat că implementarea acestei reforme va duce la dispariția școlilor, grădinițelor, instituțiilor medicale, primăriilor și altor structuri sociale locale.

„O astfel de strategie adoptată de Guvern poate fi implementată imediat după alegeri. Se preconizează că jumătate dintre cele 897 de primării să fie lichidate sau comasate în locurile unde sunt nu mai puțin de 5 mii de locuitori. Cetățeanul va fi nevoit să meargă zeci de kilometri pentru a primi un certificat necesar, să meargă la medic sau la școală”, a spus Vasile Bolea.

În cadrul conferinței, socialiștii au adus mai multe exemple unde conducătorii raioanelor nu au admis închiderea grădinițelor și școlilor când Guvernul a emis directiva.

Președinții raioanelor Basarabeasca, Piotr Pușcari, Taraclia, Kiril Tatarlî și deputata Adunării Populare a Găgăuziei, Ivana Keksal, s-au pronunțat împotriva Reformei, menționând că ei nu au admis asemenea fărădelegi în raioanele pe care le administrează.

La rândul său, secretarul executiv al partidului, Vlad Bătrîncea, a menționat că echipele PSRM din raioane din surse suplimentare au menținut fiecare școală și punct medical și nici o directivă a Guvernului nu a fost executată.

Doina Secrieru

Share