PSRM cere explicații de la conducerea țării, în contextul vizitei lui Igor Grosu la Kiev

PSRM cere explicații de la conducerea țării, în contextul vizitei lui Igor Grosu la Kiev

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) este profund indignat de declarația scandaloasă a Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, făcută în urma întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la Kiev. Declarații în acest sens au fost făcute de Vlad Bătrîncea, secretar executiv al formațiunii, informează OFICIAL.

Deputatul a precizat că este vorba despre afirmațiile legate de „livrarea de echipamente militare, asistenţă în deminarea teritoriilor eliberate şi impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei”, chestiuni care ar fi fost discutate de speakerii celor două țări.

„În această situație, insistăm să fie aduse explicații atât din partea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cât și din partea conducerii Republicii Moldova.

Cerem o explicație clară a expresiilor: “livrarea de echipamente militare și asistenţă în deminarea teritoriilor eliberate”. Aceste declarații încalcă grav Constituția Republicii Moldova și statutul de neutralitate al țării noastre”, a declarat Bătrîncea.

Conducătorul PSRM a spus că nu este prima dată când se încearcă atragerea țării noastre într-un război străin.

„Acest lucru este inacceptabil. Statul nostru trebuie să mențină ferm poziția de păstrare și consolidare a neutralității, neimplicare militară, asigurarea păcii și stabilității în Republica Moldova.

Prioritatea Partidului Socialiștilor este pacea și bunăstarea poporului moldovenesc. Suntem siguri că rolul țării noastre este de a promova pacea și dialogul”, a conchis socialistul.

Share