PSRM: A boicota referendumul în Chișinău înseamnă a fi complice la tot ceea ce a comis Dorin Chirtoacă

PSRM: A boicota referendumul în Chișinău înseamnă a fi complice la tot ceea ce a comis Dorin Chirtoacă

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) dezaprobă și condamnă atitudinea partidelor de centru și centru-dreapta de a boicota referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar al mun. Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, a declarat că, „ceea ce se numește boicot a referendumului este, de fapt, o chemare la conservarea incertitudinii din oraș, la conservarea situații de haos, incompetență, corupție”

„Noi știm că orașul poate fi scos din această criză continuă, în care se află mai bine de 10 ani de zile, și poate fi orientat spre o dezvoltare firească, iar acest lucru e posibil de doar prin înlăturarea Primarului din funcție. Astăzi, a opta pentru boicot la referendum înseamnă a opta pentru menținerea haosului și incertitudinii în oraș și acest lucru nu este doar o crimă, , dar este și un afront direct adus locuitorilor capitalei. Tot cei care cheamă astăzi la boicot sunt complici ai lui Chirtoacă, situația este similară când au tăcut despre furtul miliardului. A boicota referendumul este a fi complice la tot ceea ce a comis Dorin Chirtoacă împotriva orașului și locuitorilor. Vor ei sau nu vor, acest referendum va avea loc, iar partidele politice dacă vor să facă front cu Primarul, nu au  decât să o facă. Noi, PSRM, vom face front comun cu locuitorii municipiului”, a precizat Ceban.

Totodată, socialistul a menționat că ei sunt conștienți că nu e ușor. „Da, știm că nu este ușor să avem acele rezultate care sunt impuse de cadrul legal, după părerea noastră – imperfect, dar noi vom face față, împreună cu locuitorii mun. Chișinău. Vom învinge și vom construi un oraș mai bun”, a conchis Ceban.

Mihaela Rotari

Share