PAS Youth lansează campania „Ne PASă, lucrăm acasă!

Organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), PAS Youth, lansează campania „Ne PASă, lucrăm acasă!”, informează Oficial.

Președintele organizației de tineret, Dan Perciun, a menționat că această campanie vine să mobilizeze tinerii pentru căutarea locurilor de muncă.

„Tinerii din țară nu vor să plece, dar sunt nevoiți să facă acest lucru. Suntem în contact cu tinerii permanent. Conform sondajelor, peste 52 mii de tineri nu au loc de muncă, iar 216 mii nu au loc de muncă și nici nu-și fac studiile. Guvernului nu-i pasă de tineri. Din 2012 încoace nu s-a lansat nici o nouă inițiativă pentru angajarea tinerilor. Plus la toate, au modificat Codul Muncii, care și mai mult a înrăutățit situația. Vom avea o campanie de 2 luni de zile și vom veni cu soluții la sfârșit care le vom transmite Guvernului”, a spus Dan Perciun.

Secretarul general al PAS Youth, Artur Mija, a oferit mai multe detalii despre această campanie.

„Campania va fi structurată în 3 etape. Ne propunem să dezvoltăm 5 soluții reale de implementat ulterior. Vrem să fie o campanie participativă și vom implica peste 5 mii de tineri.

La prima etapă vom chestiona tinerii, cam 1500 la număr, care au fost direct afectați de această problemă. Chestionarul poate fi completat online și chiar la locui de trai.

La a II-a etapă se va elabora și consulta soluția. Ne propunem să identificăm 5 soluții și măsuri pentru a fi implementate.

La a III-a etapă vrem să semnăm și să discutăm aceste soluții cu 200 de tineri, studenți, elevi, tineri profesioniști prin intermediul semnăturii să-l transmite Guvernului și-i vom cere să fie validate aceste idei”, a spus Artur Mija.

 

Doina Secrieru 

Share