PSRM – 26 ani de la înființare

PSRM – 26 ani de la înființare

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) marchează 26 de ani de la înființare.

„În această perioadă de timp, împreună am trecut prin multiple încercări. Am fost alături și la bine și la rău, am cunoscut succese și dezamăgiri, victorii și înfrângeri. Dar, astăzi, este imposibil să ne imaginăm spectrul politic al Moldovei fără Partidul Socialiștilor.

Timp de 26 de ani de existență, indiferent de funcția în care s-au aflat reprezentanții PSRM – președinte de țară, președinte și deputat al Parlamentului, primar al orașului sau al satului, președinte de raion sau consilier local – am protejat și promovat valorile noastre majore – statalitatea, suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova. Am luptat pentru interesele oamenilor muncii, echitate socială, democrație, pluralism de opinii și libertatea de exprimare, pace în regiune, o politică externă pro-moldovenească, protecția familiei și valorilor tradiționale.

PSRM a fost și rămâne singura forță politică care dispune de un program clar și concret de depășire a crizei în care se află Republica Moldova, de dezvoltare a țării în ansamblu și a fiecărui raion, municipiu localitate în parte, având o echipă profesionistă capabilă să implementeze acest program” – se spune în declarația partidului.

Socialiștii au spus că rămân fideli memoriei istorice a poporului nostru, se opun falsificării istoriei noastre și, în special, a istoriei Țării Moldovei, a relațiilor noastre cu Rusia și alte țări frățești, a faptei eroice a poporului nostru în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

„Astăzi, țara noastră se confruntă cu multiple dificultăți din cauza guvernării incompetente și anti-populare a Maiei Sandu și partidului PAS, care încearcă să priveze țara noastră de statalitate, suveranitate și statutul de neutralitate, să încalce principiul separației puterilor în stat, întreprinde tentative de încălcare frecventă a drepturilor și libertăților omului, interzice partide politice, face pași iresponsabili în politica externă, care pot conduce la atragerea Moldovei într-un conflict militar.

Partidul Socialiștilor este forța de opoziție veritabilă din Moldova. Cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, nu a cedat presiunii constante exercitate asupra sa și a familiei sale timp de un an de zile. Nu au cedat nici deputații în Parlament, nici șefii de raioane și nici alți reprezentanți ai PSRM, împotriva cărora regimul de la guvernare a pornit o urmărire penală. Vom continua lupta până când actualul regim falimentar Sandu și PAS vor pleca de la guvernare. Suntem siguri că dreptatea istorică și interesele majorității oamenilor din țara noastră sunt de partea noastră. Victoria va fi a noastră!”, au mai spus socialiștii.

Share