PSDE va propune partidelor politice să semneze o declarație de condamnare a traseismului politic

PSDE va propune partidelor politice să semneze o declarație de condamnare a traseismului politic

Partidul Social Democrat European (PSDE) va propune partidelor politice din Republica Moldova, în special celor proeuropene, să semneze o declarație de condamnare a traseismului politic. Despre aceasta a anunțat Ion Sula, liderul PSDE, informează OFICIAL.

„PSDE, în termeni proximi, va veni cu îndemnul către partidele din Republica Moldova, și în special cele proeuropene, ca să semnăm o declarație de condamnare a traseismului politic.

Eu consider că ar trebui să ajute, pentru că nu poți să mergi în fața a două scrutine electorale în Republica Moldova: și mă refer la scrutinul prezidențial, cât și la cel parlamentar – ca să tolerezi asemenea situație. Noi vedem exemplele care sunt și în țările UE, acolo unde noi tindem să ajungem”, a declarat el în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea Live.

Liderul PSDE a mai spus că, din păcate, folosindu-se resursele statului, inclusiv Programul „Satul european”, se încurajează traseismul politic.

„Reprezentanții partidului de guvernare când a venit la putere a condamnat acest fenomen, dar, astăzi, când au când au confortul necesar și sunt la guvernare, au o poziție duală: când ești la guvernare – accepți fenomenul, când nu ești la guvernare – nu accepți…”, a subliniat Ion Sula.

Share