PSDE solicită demisia imediată a șefului Poliției de Frontieră

PSDE solicită demisia imediată a șefului Poliției de Frontieră

Partidul Social Democrat European (PSDE) cere demisia imediată a șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, informează OFICIAL.

„Muntele s-a scremut și a născut un șoarece. Cam aceasta este concluzia după conferința de astăzi a ministrului de Interne Adrian Efros, în care a prezentat pretinsul raport cu privire la atacul terorist de la aeroport, produs în data de 30 iunie 2023.

Culmea e că, după două luni de așteptare și o întârziere nepermis de mare, singurul lucru care a devenit clar este că nimic nu-i clar și că autoritățile își bat în continuare joc de cetățeni și de memoria victimelor care și-au pierdut viața în urma acestei atac criminal. Am aflat că nimeni dintre cei responsabili nu e responsabil și că scopul acestui raport a fost să arunce praf în ochi și să mușamalizeze cazul.

Așa-numita mustrare aspră, aplicată șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care este prima persoană care poartă răspundere pentru producerea acestei drame, reprezintă o tentativă obraznică de a-l absolvi de responsabilitate și de a ocoli sancționarea lui propriu-zisă. Or, sancțiunea în cazul lui Vasiloi nu poate fi alta decât demiterea imediată și anchetarea lui pentru neglijență în serviciu, soldată cu moartea unor cetățeni” – a declarat PSDE.

Potrivit formațiunii, „este evident pentru oricine că guvernarea PAS încearcă astfel să-l proteje și să-i facă țapi ispășitori pe alții, inclusiv pe o doamnă de la Ministerul de Interne, căreia i-au pus în cârcă dezastrul de la aeroport și de la toate punctele de trecere a frontierei. Intenția este clară – ei își imaginează că astfel vor reuși să potolească spiritele și să direcționeze nemulțumirea opiniei publice în altă parte”.

Partidul Social Democrat European califică această atitudine drept o sfidare pe față a tuturor normelor și practicilor general acceptate, dar și o lipsă totală de bun simț.

„Cerem în continuare demisia imediată și necondiționată a șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, dar și a ministrului de Interne, Adrian Efros, pentru această umilire a statului și cetățenilor”, a conchis PSDE.

Share