Protestatarii Partidului Șor, despre soarta partidelor PAS si PPDA după alegeri: Le vom transforma sediile în magazine sociale

Protestatarii Partidului Șor, despre soarta partidelor PAS si PPDA după alegeri: Le vom transforma sediile în magazine sociale

Sediile centrale ale Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr, situate în clădirile din centrul Chișinăului, vor fi transformate în magazine sociale după alegerile parlamentare. Cel puțin aceasta își doresc cele peste 10 mii de manifestanți care au participat vineri, 20 iulie, la o manifestație de protest împotriva intenției celor două formațiuni de a închide magazinele sociale, un proiect lansat de primarul de Orhei, Ilan Șor.

Oamenii au manifestat în fața sediilor celor două formațiuni politice, scandând lozinci împotriva intenției de lichidare a magazinelor sociale și a liderilor celor două formațiuni. Iar la finalul mitingurilor, participanții au atârnat pancarte cu sigla magazinelor sociale și cu inscripții în care se anunță că în aceste clădiri vor funcționa magazine sociale, relatează hotnews.md.

„În acest sediu de partid se va deschide magazin social după alegeri”, a fost înscris pe cele două pancarte.

„Asta va rămâne din PPDA și PAS după alegeri – magazine sociale. Oamenii nu le vor alege după ce au înțeles că nu se gândesc la popor și vor să-i priveze și de ultima bucată de pâine”, susțin participanții.

Proiectul „magazine sociale” a fost lansat acum trei ani de președintele Partidului Șor, primarul de Orhei Ilan Șor, iar în prezent aproximativ 200 de mii de persoane dețin carduri care le permit să procure produse mai ieftine decât pe piață. Este vorba de persoane social-vulnerabile. Potrivit liderilor Partidului Șor, PAS și PPDA a lansat inițiativa de a închide aceste magazine la solicitarea patronilor magazinelor comerciale, care sunt deranjați de faptul că le scad veniturile.

Mihaela Rotari

Share