Protest la Procuratura Generală. Sute de membri și simpatizanți ai Partidului ȘOR au cerut eliberarea din arest a Marinei Tauber și demisia tuturor reprezentanților puterii

Protest la Procuratura Generală. Sute de membri și simpatizanți ai Partidului ȘOR au cerut eliberarea din arest a Marinei Tauber și demisia tuturor reprezentanților puterii

Peste o mie de oameni, membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au protestat astăzi în fața Procuraturii Generale cerând eliberarea vicepreședintelui formațiunii, deputatul Marina Tauber, care a fost reținută pentru 72 de ore, după ce majoritatea parlamentară a PAS a votat repetat pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

De asemenea, manifestanții au solicitat încetarea atacurilor la adresa Partidului „ȘOR” din partea guvernării PAS.

Participanții la proteste au scandat lozinci prin care au cerut demisia procurorului general interimar, Dumitru Robu, precum și a președintelui Maia Sandu, la inițiativa căreia au loc atacuri la adresa Partidului „ȘOR”.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat, în cadrul protestului că, în prezent, asistăm la acapararea și subjugarea tuturor instituțiilor de forță de către politic. Situația Marinei Tauber demonstrează că cei care conduc țara nu înțeleg cât de necesar este dialogul și respectarea prezumției nevinovăției.

„Alegerile din Bălți și ceea ce se întâmplă, în prezent, cu Marina Tauber au o strânsă legătură. După alegerile din Bălți, PAS a început să scadă vertiginos în sondaje. Ultimul sondaj arată că peste 50% din populația intervievată își dorește alegeri anticipate. Iată de ce Marina Tauber este hărțuită. Iata de ce Partidul „ȘOR” este ținta actualei guvernări. Au arătat-o pe Marina Tauber doar ca să acopere rușinea pe care au pățit-o în urma publicării sondajelor de opinie. Să țineți minte, nimeni nu ne va sta în cale. Avem susținerea oamenilor”, a dat asigurări Dinu Țurcanu.

De asemenea, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a menționat că guvernarea utilizează instituțiile de forță drept bată politică, ca să scape de opoziție.

„Asistăm la un dezmăț și persecuție politică asupra opoziției. Robul Maiei Sandu nu își face treaba ca să descopere schemele frauduloase, ca să aducă bani la buget, ci s-au apucat din nou de Marina Tauber și Ilan Șor. Asta deși, fostul procuror general a recunoscut ca dosarul pornit pe numele Marinei Tauber a fost unul politic și și-a cerut scuze. Cei de la guvernare nu se simt confortabil când văd că noi, fiind  în opoziție, venim cu multe proiecte de îmbunătățire a situației din țară. Nu pot suporta o opoziție care scoate la iveală fărădelegile comise de guvernare”, a menționat Pavel Verejanu.

La protest au participat și mai mulți locuitori ai municipiului Bălți, dar și din alte localități din țară, care au cerut eliberarea Marinei Tauber și s-au declarat solidari cu ea. De asemenea, la manifestație au participat și primari din satele din raionul Orhei. Aceștia le-au cerut reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la noi să acorde o atenție deosebită la ceea ce i se întâmplă unui lider de opoziție.

„Atragem atenția corpului diplomatic și a organizațiilor internaționale. Un lider de opoziție este reținut, percheziționat pentru că a participat la un protest pașnic în data de 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale. Un lider al opoziției este arestat și toți tac mâlc! Dlor reprezentanți ai instituțiilor europene, ambasadori, inclusiv al SUA, este normal ce se întâmplă acum sub ochii noștri? De ce acceptați acest lucru? Nimeni nu a ieșit cu niciun comunicat de presă de solidaritate. Acest lucru este alarmant. Dlor diplomați, vreau să vă spun că ideile pe care le promovați cum ar fi drepturile omului, libertate, integrare europeană sunt compromise prin tăcerea dvs. Nimeni din această țară nu vor mai crede aceste minciuni. Toți știu că țara este sub dictatură”, a afirmat primarul comunei Piatra din raionul Orhei, Radu Bușila.

Share