Propunere – instituirea unei comisii de preselecție pentru funcțiile de procurori șefi ai procuraturilor specializate

Propunere – instituirea unei comisii de preselecție pentru funcțiile de procurori șefi ai procuraturilor specializate

Președintele Comisiei juridică, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate propune instituirea unei comisii de preselecție pentru funcțiile de procurori șefi ai procuraturilor specializate, transmite OFICIAL.

Deputatul spune că scopul proiectului de Lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii este de a permite ca în funcția de Procuror General și procurori șefi ai procuraturilor specializate să vină persoane care au obținut experiența necesară prescrisă de lege, atât în țară, cât și peste hotare.

„Astfel, sper că în momentul anunțării concursului pentru aceste funcții, vom avea cetățeni de-ai noștri care activează peste hotare, dar vor sa contribuie la combaterea criminalității și corupției, și care au experiența necesară, să aplice la concurs.

Totodată propunem instituirea unei comisii de preselecție pentru funcțiile de procurori șefi ai procuraturilor specializate, care deși nu va limita mandatul CSP (deci nu va lua decizia finală) va putea desfășura o evaluare calitativă a candidaților în concurs”, spune Olesea Stamate.

Cristina Parfeni

Share