„Pro Moldova” vrea amnistia amenzilor aplicate în contextul stării de urgență

„Pro Moldova” vrea amnistia amenzilor aplicate în contextul stării de urgență

Grupul parlamentar „Pro Moldova” va depune o nouă sesizare la Curtea Constituțională, dar și un proiect de lege la Parlament.

Potrivit deputatului Andrian Candu, este vorba despre un proiect de lege ce privește amnistia amenzilor aplicate în contextul stării de urgență și o sesizare la CC privind interpretarea constituționalității aspectului stării de urgență în raport cu mediul de afaceri.

„Amenzile și sancțiunile sunt puse selectiv, discriminatoriu și deja își pierd sensul. Am fost contactați de mai mulți cetățeni, care au fost amendați în această perioadă. Noi venim cu un proiect de lege, pe care îl vom înregistra astăzi în Parlament, privind declararea amnistiei în privința acestor sancțiuni și amenzi. În baza acestui proiect se declară amnistia pentru toți cei care au de achitat amendă, iar cei care deja au achitat-o să le fie reîntorși banii. Alt subiect este o sesizare la CCM privind declararea forței majore. Noi vedem ce se întâmplă cu mediul de afaceri, de aceea noi considerăm că – CCM trebuie să se expună pentru declararea forței majore”, a spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Share